menu
en

Reserve a room

Best Rates Guaranteed
Free WIFI
Check availability
Check availability
Blog | Kasteel Engelenburg
Kasteel Engelenburg

Blog

Golfbaan verbeteringen uitgevoerd in de afgelopen winter

Wednesday, 22 February 2017
Golfbaan verbeteringen uitgevoerd in de afgelopen winter
De winter is een ideale periode om een aantal verbeteringen op de golfbaan uit te voeren. De greenkeepers hoeven niet te maaien en ook alle bladeren zijn begin december weggehaald. Ieder jaar hebben wij een wensenlijstje waarmee wij de kwaliteit van de golfbaan kunnen verbeteren. Ook de afgelopen jaar hebben wij weer een groot aantal aanpassingen kunnen realiseren. 

Halverwege de fairway van hole 1, voor de green van hole 4 en rechts van de fairway van hole 8 was altijd wat drassig en hebben wij daarom extra drainage aangelegd. 

Ieder weekend ontvangen wij veel gasten welke kennis komen maken met de golfsport. In de tweedaagse cursus  krijgen de cursisten van ons Head professional Wytse van Esveld les in het putten, chippen en afslaan maar ook de theorie en de regels van dit spel. Op de tweede dag wordt er afgesloten met een oefenronde op de grote baan. Het oefenveldje naast de driving range is een plek waar enkele onderdelen van de cursus worden georganiseerd. Om deze faciliteiten beter te laten voldoen aan de behoefte hebben wij de bunker helemaal vernieuwd en hebben de oefen holes nieuwe afslagplaatsen gekregen. Ook hebben we een aantal bomen gepland om het oefenveld een beetje aan te kleden. 

De schelpenpaden gaven in het verleden bij regen veel plassen, wat zeker voor de gebruikers voor de handy carts erg vervelend was. Wij hebben daarom veel paden op de golfbaan grondig verbeterd zodat deze ook in harmonie zijn met de rest van de golfbaan.  

Natuurlijk is het weghalen van opschot (takken die het spel belemmeren), schoonmaken van de oevers maar ook het vrijhouden van de waterwegen een hele klus. Ook dit jaar is er weer veel gezaagd, gerooid, geplant en gebaggerd. Kortom wij hopen dat de verbeteringen aan de golfbaan het speel plezier  de komende winter zullen bevorderen. 

Nu alleen nog mooi weer!
Comments0


Leave a Reply
First Name  
E-mail    
Comment  
Enter the characters as shown
New Image