menu
en

Reserve a room

Best Rates Guaranteed
Free WIFI
Check availability
Check availability
Blog | Kasteel Engelenburg
Kasteel Engelenburg

Blog

Unieke pinot noir proeverij op zondag 18 september a.s.

Thursday, 28 July 2016
Unieke pinot noir proeverij op zondag 18 september a.s.
Anthony en Olive Hamilton Russell zijn zondag 18 september a.s. bij ons te gast om een unieke proeverij te begeleiden. Anthony gaat voor het eerst ter wereld 10 jaargangen pinot noir laten proeven. De jaargangen 2005 tot en met 2014 zullen door Anthony en zijn vrouw, samen met u worden geproefd en beoordeeld.

Programma
11.30 uur Wij verwelkomen u met een kopje koffie of thee op ons Landgoed.
12.00 uur Aanvang van de Hamilton Russell proeverij onder leiding van Anthony Hamilton Russell 
welke u 10 jaargangen pinot noir laat proeven.
13.30 uur Het aperitief serveren wij in de Wijnkelder.
14.00 uur Aanvang van het 3-gangen lunchmenu met bijpassende Hamilton Russell en Ashborne wijnen, 
mineraalwater en afsluitende koffie & friandises. De tafelsetting is table d'hote. 
Aansl.     Het vertrek staat gepland.

De prijs bedraagt € 62,50 per persoon inclusief proeverij, lunch, Hamilton Russell wijnen, mineraalwater en afsluitende koffie & friandises.

Overnachten kan uiteraard ook: een comfortkamer kost € 65,00 p.p., en een luxe kamer kost € 85,00 p.p.
Single-use toeslag bedraagt € 25,00

Reserveren kan via telefoonummer: 0575-569999 of per e-mail: info@engelenburg.com

Vader Tim Hamilton Russell is de grondlegger van Hamilton Russell Vineyards, het Zuid-Afrikaanse wijnhuis dat top-terroirwijnen produceert. Anders dan de meeste andere nieuwe-wijnwereld-producenten koos Hamilton Russell er niet voor om met eindeloos veel variëteiten te werken. Hij selecteerde twee druivenrassen waarvan hij verwachtte dat ze in de koele Walker Bay excellente kwaliteit zouden leveren en de unieke herkomst konden tonen. Zijn Hamilton Russell Chardonnay en Pinot Noir zijn inmiddels wereldberoemd. Hamilton Russel Pinot Noir uit Hemel-en-Aarde Vallei in Walker Bay is de absolute top in Pinot Noir uit Zuid Afrika. De wijngaarden liggen op 3 kilometer van de Atlantische Oceaan in een 'cool climat' zone. Hamilton Russel maakt hier de, met 5 sterren gewaardeerde, allerbeste Pinot Noir die het land voortbrengt. De druiven groeien er in een koel zeeklimaat op grond die steenachtig en rijk aan klei is. In het algemeen zijn de opbrengsten klein, circa 35 hl/ha. De filosofie van Hamilton Russell om de bodemsoort in hun wijnen tot uitdrukking te laten komen, geeft de wijn een zekere geslotenheid, tannines en een langere afdronk om de kracht en zachtheid van deze Pinot Noir in evenwicht te brengen. Hamilton Russel laat de Pinot Noir 9 maanden op vat rijpen, waarna de wijn een malolactische fermentatie ondergaat. De Pinot Noir is licht fruitig, zacht en zoet. Hij vertoont hinten van zijn prachtige oorspronkelijke karakter samen met een donker, kruidig en complex fruit-aroma. 

Comments0


Leave a Reply
First Name  
E-mail    
Comment  
Enter the characters as shown
New Image